browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Ikoma wild camp

Posted by on 27 februari 2014

Efter 10 timmar på en väg som i bästa fall var som en tvättbräda,men i många delar var som en rodel bana och vi trodde att jeepen skulle välta så var vi framme på Ikoma wild camp. Här checkade vi in i våra tält, om vi ska ut och gå så måste vi ha säkerhetsvakter med på grund alla vilda djur.
Under resan blev det ett par stopp. Vi åkte igenom Ngorongoro natur reservat och på kanten av den enorma kratern. Vilken upplevelse att stå uppe på kratern och se denna enorma nationalpark, vi åker till den om några dagar. Vi fortsatte sedan vidare genom hela Serengeti nationalpark,där kunde man se vägen flera mil framåt.
Vi besökte en Masajby och fick ta del av deras sång och dans. Vi fick också en rundvandring i byn, och besök i deras hyddor som i stort sett är gjort på gräs och koskit. Hyddorna är låga så jag fick huka mig för att komma in samt att jag ej höll på att komma in genom dörrspringan, och där ska en get ut när jag ska in. Dom eldar mitt i hyddan och det kan bo upp till sju personer där. Helt otroligt.
Turen fortsatte sedan med ett par stopp för lunch och toa.
På vägen stötte vi på tusentals av Gnuer som skulle passera vägen där vi åkte,det var Gnuer var man än såg,det var otroligt att få uppleva detta. Det tog inte slut,man såg inte början eller slutet på denna karavan.
Det var enorma flockar av zebror,antiloper,gaseller och massor av giraffer.
Vi såg också ett lejon som låg och sov på en gren högt upp i ett träd,många flodhästar i vatten pölarna. Det var så många djur vi såg, och detta var bara transportsträckan. I morgon börjar safarin i Serengeti.20140227-185436.jpg20140227-191722.jpg20140227-191828.jpg20140227-191751.jpg20140227-191853.jpg

 

 

 

 

 

 

8 Responses to Ikoma wild camp

 1. Carina Moqvist

  Låter som upplevelserna är enorma, tur att ni gått på gymmet så ni är lite starka i kroppen med dem sträckorna och skumpandet som blir. Vädret verkar bra också kan jag tro. Här hemma är det körigt med städning, bäddningen och matlådor haha. Hoppas ni kan sova gott bland dem vilda djuren. Kram på er

 2. Kenneth spathon

  Där ser du hur hårt Leif har det när han är hemma.
  Allt är toppen

 3. Bo Spathon

  Det låter jättebra och fina bilder, hoppas det blir fler.

 4. carina moqvist

  Vilka maffiga bilder, härligt. Verkligen sett fram emot att se lite bilder, och ni verkar ju se hur mycket djur som helst, Ja jag får väl försöka gottgöra det slit han har här hemma, tur han fick lite semester nu då haha. Ge honom en kram från mig. Ha det fortsatt bra.

 5. kerstin.ståhl

  Vilka fantastiska bilder och vilket äventyr mi får vara med om!

 6. Elin

  Alltså WOW!!! Så himla häftigt, underbara kort och allt låter hur bra som helst!! Njut, krama pappa och hoppas ni kan sova där bland djuren… Puss puss

 7. Monica jamsson

  Häftigt det ni får vara med om. Fina bilder. Ha det gott. Kram från Monica o Ronny

 8. Carina Moqvist

  Antar att ni inte haft möjlighet att skriva pga dåliga kommunikationer, men nu hoppas jag snart på att veta hur ni har det, tänker på er. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *