browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Ikoma wild camp

Posted by on 27 februari 2014

Efter 10 timmar på en väg som i bästa fall var som en tvättbräda,men i många delar var som en rodel bana och vi trodde att jeepen skulle välta så var vi framme på Ikoma wild camp. Här checkade vi in i våra tält, om vi ska ut och gå så måste vi ha säkerhetsvakter med på grund alla vilda djur.
Under resan blev det ett par stopp. Vi åkte igenom Ngorongoro natur reservat och på kanten av den enorma kratern. Vilken upplevelse att stå uppe på kratern och se denna enorma nationalpark, vi åker till den om några dagar. Vi fortsatte sedan vidare genom hela Serengeti nationalpark,där kunde man se vägen flera mil framåt.
Vi besökte en Masajby och fick ta del av deras sång och dans. Vi fick också en rundvandring i byn, och besök i deras hyddor som i stort sett är gjort på gräs och koskit. Hyddorna är låga så jag fick huka mig för att komma in samt att jag ej höll på att komma in genom dörrspringan, och där ska en get ut när jag ska in. Dom eldar mitt i hyddan och det kan bo upp till sju personer där. Helt otroligt.
Turen fortsatte sedan med ett par stopp för lunch och toa.
På vägen stötte vi på tusentals av Gnuer som skulle passera vägen där vi åkte,det var Gnuer var man än såg,det var otroligt att få uppleva detta. Det tog inte slut,man såg inte början eller slutet på denna karavan.
Det var enorma flockar av zebror,antiloper,gaseller och massor av giraffer.
Vi såg också ett lejon som låg och sov på en gren högt upp i ett träd,många flodhästar i vatten pölarna. Det var så många djur vi såg, och detta var bara transportsträckan. I morgon börjar safarin i Serengeti.20140227-185436.jpg20140227-191722.jpg20140227-191828.jpg20140227-191751.jpg20140227-191853.jpg

 

 

 

 

 

 

8 Responses to Ikoma wild camp

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *