browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Wenshu Monastery

Posted by on 13 juli 2010

Tog en liten promenad och fann ett ställe som heter Wenshu Monastery
det är ett tempel mitt i staden med aktivt munkliv. Fantastiska byggnader och flertalet innergårdar med ett lugn som var riktigt skönt. Där satt en skolklass som ritade av delar av byggnaderna, dom var riktigt duktiga.
När man går där hör man dova slag då är det en munk som bankar på en stor fisk som hänger på en vägg. Strax därpå kommer ett följe på ca 40 munkar tågande och går in i en matsal, när dom kommit in så slår en annan munk på ett metallstycke som ser ut som en amulett. Därefter börjar alla munkar sjunga, det var helt fantastiskt att se och höra detta, efter sången eller mässandet fick dom mat. Därefter tog dom sina skålar och spred sig över området. Det var ett fantastiskt ställe. Fortsatte sedan vandringen i området, men snart började det regna ännu mer så det var bara att gå hem. Det är många ungdomar från många olika länder här, men det som är fantastiskt är att det är så många som pratar Kinesiska. Laddar nu för resan till Lhasa i morgon, väderutsikterna är inte dom bästa. Hoppas jag klarar mig i t-shirts annars får jag handla i Lhasa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *