browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Visa

Posted by on 17 april 2014

I morse kl 05,00 åkte Lakmal och jag till Colombo för att förlänga mitt visa. Det var kolsvart ute,men en jäkla massa folk överallt som dyker upp helt plötsligt framför bilen. Det är otroligt att inte fler stryker med.
I kombination av tidig start och att många fortfarande är lediga så gick det riktigt fort att komma fram. Vi var där redan kl 07,15 och dom öppnar 08,30 så det var bara att sitta ner och vänta. Men vi var inte ensamma, det satt många där redan, en del har väntat flera timmar innan vi kom. Det var många Singaleser som bor utomlands och de har då det landets pass, det kostar så mycket för dem att också behålla passet från Sri Lanka så många väljer bort det. Det är därför dom också behöver söka visa som alla andra utlänningar. När dom väl öppnade så fixade jag till så att jag var nr 2 på listan, först ska man gå till en person i ett rum för att lämna pass och ansökan, därefter väntan tills en man ropar upp en, då får man pass och ansökan för att gå till en annan person för att betala. Efter denna procedur är det väntan tills någon sätter en stämpel i passet, och då blir man uppropad igen för att signera ett mottagningsbevis för att få passet. Nu är det klart efter en handläggning på över 2 tim. Det intressanta var att man såg folk köpa sig snabbare hantering, mutor funkar överallt.
När jag fick passet så har jag fått 30 dagar, men jag ska vara här 32 dagar till, då fick jag veta att jag måste till Colombo igen för att söka nytt visa igen för dessa 2 dagar. Helt sjukt.
När vi kom hem blev det slafen en timma, det var skönt.
Drog därefter till beachen för att bara sitta och njuta till dessa enorma vågor som kommer in. Efter en stund började det att blåsa enormt så man fick denna fina sand över hela kroppen, det kändes som massor av nålstick.
Men det var häftigt att sitta där med en kall öl.
När jag var åter på hotellet så var det fest med kockens kompisar, massor av Arrak.
Kocken blev för berusad så han drog hem och sa att han har ledigt, men det var inte så bra för strax efteråt kom ägaren med familj till hotellet, han bor i Geneve. Dom dök upp oanmälda,det var jag som fick ta emot dem utan att veta vem han var. Vi har haft en trevlig pratstund nu på kvällen, en mycket trevlig man.
I dag märker man att regnperioden har börjat, det regnar både morgon och eft.m

One Response to Visa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *