browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Sista dagen innan hemresan

Posted by on 22 juli 2012

Oj oj vad intryck man har att smälta från denna fantastiska resa. Människorna här var öppna och trevliga och muslimerna har man ju haft en viss bild av och den har förändrats till det positiva. De som här i Kuala Lumpur går i burka med bara en springa för ögonen säger dom att de är från Saudi, och dom är inte populära här. Ungdomarna med huckle gick och höll pojkvännen i handen och det trodde man ju var förbjudet att vissa på öppen plats. I Brunei trodde jag att det bara skulle vara hucklor och burkor då det landet är så styrt enligt koranen, men det var ingen större skillnad där heller. Det som skiljdes där var alla dessa böneutrop som hördes över hela staden, samt att hela landet var torrlagt.
Det har varit fantastiska möten med många underbara människor, både med inhemska och turister.
Naturupplevelserna med alla dessa djur både i djungeln och havet, lika så i dom fantastiska parkerna, båtfärderna i floderna och manggroverträsken är ett minne man kommer att bära med sig lång tid framöver.
Bara att sitta en kväll i China Town och titta på alla dessa människor är också en härlig känsla.
Kommer att sakna alla dessa små gaturestauranger som maten är fantastisk och är nästan gratis.
Detta landets folk är nog över lag dom härligaste människor jag mött, och av dessa är det folket i Sarawak som är dom härligaste.
På restauranger och hostels är det mest folk från Filipinerna som arbetar, grabbarna på restaurangen i Kuching började 10.00 och slutade 23.00 sju dagar i veckan. Ägaren till den restaurangen har 3 st i Malmö 1 i Helsingborg samt 3 i Oslo en kille från Thailand.
Här på Suzies guesthouse är Filipinskan uppe och förbereder frukosten 06,30 och sedan städar hon och gör rent rummen till nya gäster, under dagen sitter hon på golvet i korridoren. Då det är kombinerad dusch och toa så torkar hon torrt direkt efter varje gäst, det gör hon 7 dagar i veckan och sluta 22,30.
Alla guesthouse har varit mycket bra med trevlig personal och en hög säkerhet för dina tillhörigheter.
Det var bara hotellet i Brunei som var dåligt, och det var dyrast.
Nu blir det taxi till Islamiska museet som skall vara ett av de bästa i världen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *