browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Norbulinka & Sera Monastery

Posted by on 16 juli 2010

Under natten så var det åska och regn, det gjorde att det var lite behagligare i morse. Vår första tur var att åka till Dalai Lamas Norbulinka (sommarpalats) dit han flyttade från Potala palats på våren och återvände sedan när hösten kom. Det var den 7 Dalai Laman som byggde detta.
Det är en vacker anläggning med mängder av väggmålningar som beskrev historien från den första Dalai Laman och framåt. Turen fortsatte sedan till Tibets museum. Det var många fantastiska ting från ca 5000 år tillbaka och framåt, bl.a en del tidiga skrifter, brons och silverföremål, målningar, dräkter, masker etc. Museet var verkligen intressant att bese, men det som var märkligt var att de har en stor sal bara med Kinesiskt porslin. Vad har det där att göra, likaså att i shopen var det produkter från Nepal. Men det var ett intressant besök. Efter lunchen blev det lite vila för att sedan bege oss till Sera Monastery som ska ha varit ett av dom vackraste med
över 1000 munkar och är från 1400 talet. Det har idag ett college för munkar i tre nivåer, och det är ca. 850 munkar som studerar där idag. Monasterys yta är på 114964 kvm. Det är det största Monastery i Tibet.
Det var som de övriga platserna man besökt i Lhasa så fascineras man
av allt det men ser runt om, målningar, byggnader och inte minst människorna.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *