browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Lhasa

Posted by on 14 juli 2010

Dagen höll på att gå åt pipan helt idag, det var bara tur att jag vaknade strax före kl 5.00 så jag kunde väcka personalen som i sin tur skulle väckt mig.
Men det gick bra taxin kom bara lite försent men det var lugnt, ingen trafik till flygplatsen. Incheckningen gick bra, det var rätt dokument jag fått. När vi närmar oss Lhasa så sticker det upp många snöklädda berg igenom molnen, strax därpå är det molnfritt och då ser man det mäktigaste av dem alla Mount Everest. Det var en otrolig upplevelse. Min guide väntade utanför flygplatsen och vi startade dom 40 km till Lhasa. På vägen hann vi med 2 poliskontroller, den första kollade dom chaufförens dokument. Lite senare var det våra pass samt mitt inresetillstånd.
Checkade in på Mandala hotell ett mycket vackert Tibetanskt ställe.
Idag är det ingen bokad tur utan bara att vänja sig med den tunna luften, och det känns man har huvudvärk. Vi gick och tog en lunch tillsammans och det var fantastiskt gott, det var Jak färs inbakat i små knyten, så middagen i kväll skall bli spännande. Jag tog en promenad runt templet en stund och tittade lite innan det var dags att gå hem och vila och dricka mycket vatten. Det är militärer och poliser överallt och tungt beväpnade, det står t.om skyttar uppe på taken. Dom varnar för att ta bilder på dem, då kan det bli tråkigheter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *