browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Kota Kinabalu

Posted by on 3 juli 2012

Är nu framme och sitter på en restaurang precis vid havet och fiskebåtarna ligger precis utanför, vågorna slår så skönt mot bryggan. Har fått en seafoodsallad väldigt stark men fantastisk god.
Jag fick uppfattningen om att det skulle vara billigare här, maten är dyrare men nu sitter jag visserligen på den flottaste delen. Ölen är dubbelt så dyr som i Kuching. Det är mer slitet och skitigt här mot Kuching och en jäkla massa säljare som skall sälja all möjlig skit. Det är inte samma lugna tempo och vänlighet. I hamnen är det en stor permanent marknad med allt möjligt men domineras av pärlor och smycken, intill ligger fiskmarknaden med torkad fisk av alla konstiga arter. Det byggs upp en marknad i hamnen varje kväll,(dom sliter som bara den nu) får se vad det blir. Intill ligger också marknaden med frukt och grönsaker. Färska fisken vet jag ej när dom kommer med, alla båtarna ligger kvar i hamnen. Dom kanske går ut i skymningen och tar upp näten, vi får se.
Rummet jag bokat är ett fint hotellrum med toalett och dusch på rummet och en stor platt tv med kanaler som man ej förstår, men vad gör det. Och jag bor precis vid hamnen, kan inte bli bättre. Priset var som tidigare ställen. Dom har ett hostel i Kuala Lumpur ska nog boka in mig där på vägen hem.
Kollade upp lite med bad, och det går turer ut till tre öar som ska vara fantastiska. Men det lustiga är att det kan kosta mellan 120 kr och 350 kr för nästan samma tur, den billigaste håller även med snorkel och cyklop. Och det är till samma öar.
Testar med att bada en dag på varje ö, får se om jag klarar tre dar på en beach. Läste i tidningen på flyget att en krokodil ätit upp en äldre kvinna i närheten där vi var ute och kollade krokodiler. Så det händer en hel del här.

20120703-140813.jpg

20120703-140822.jpg

20120703-140830.jpg

20120703-140806.jpg

20120703-140854.jpg

One Response to Kota Kinabalu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *