browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Hoi An

Posted by on 9 juli 2011

Har nu kommit fram till Hoi An som är en underbar liten stad. Hela staden kryllar av skräddare och skomakare, samt det vanliga turistköret. Men det var en positiv bild, blandat med den typiska marknaden för inhemska befolkningen allt från blommor till fisk. Staden ligger mysigt utefter floden och staden präglas av fiske. Hotellet jag hamnade på var stort med mycket ungdomar, 10 min från centrum. Gjorde dundersuccé när jag klev ut på polområdet, det blev lite bråttom så badbyxorna var på avan. Ingen mer kommentar tack. Åt på en mysig restaurang utefter floden, grillad bläckfisk och 2 öl, 30:- kan inte klaga. När chauffören som körde mig hit från flygplatsen fick höra att jag skall vara här i nio dagar skakade han bara på huvudet. Men jag har kollat utbudet det finns många intressanta saker att göra. Var och pratade med personalen där jag skall gå matlagningskurs, allt är klart med dom.
När jag traskade hem så blev det lite t-shirt och Jallabrallor, kollade lite bland skräddarna och alla var ju bäst. En jag gick in till, så var jag inte så intresserad utan frågade om han kunde ge mig några referenser bara för att slippa honom. Då var det ett gäng från Australien där som sytt upp tidigare samt att ett par killar var på andra provningen, dom var jättenöjda. Så det blir den skräddaren imorgon. Tvärs över gatan var en skomakare så jag tänkte kan väl kolla läget. När jag gick igenom olika modeller och läder så kom ett gäng från USA in och hämtade ett gäng skor, dom var mycket nöjda med denna butik. Mycket bättre och billigare mot den som gör reklam av att vara bäst på allt. Då blev det två par handsydda skor beställda, och när dom hörde jag var från Sverige visste dom hur sulor etc skulle vara. Två par handsydda dojor typ randsydda för 50 us är väl ok. Eller vad säger Paltkungen.
Morfar nu får du en nöt att knäcka, vad är det för blomma på en av bilderna.

 

 

20110709-152628.jpg

 

2 Responses to Hoi An

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *