browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Glada barn

Posted by on 26 december 2012

I dag på förmiddagen plockade Vinodh och jag ihop 65 förpackningar med 11 färgpennor och en blyerts för att ge till dom fattigaste barnen i byn. Vi hyrde en tuk tuk och åkte iväg. Vi var hos familjer som bodde i små skjul som blivit vattendränkta av nattens skyfall, så har dom det efter varje regn. Vilken glädje man såg hos alla dessa barn som fick dessa pennor, glädjen lyste från deras ögon, och likaså hos föräldrarna. Trodde aldrig att så lite kunde betyda så mycket, resten av pennorna då mest blyerts skall en skola få.
Efter detta bjöd jag Vinodh på lunch och vi satt och prata om allt möjligt, denna man är bara 25 år och driver en liten butik samt är han ansvarig för flera hotells bokningar och utflykter. Drömmen för honom är att få driva ett eget hotell,och det är jag övertygad om att han gör det om ett par år. Vinodh är även aktiv och en av dom aktivaste i en organisation som hjälper dom fattigaste familjer i Bentota.
Vi var också och letade efter Monika och Lottas Nandani, om det stämmer vet jag nu var hon bor. Det var tyvärr tomt när vi kom dit, provar en annan dag igen. Om det är samma person så driver dom ett litet enkelt Guesthouse.
Det blev en två timmars båttur in i mangroverträsket också, men här var det långa kanaler med alla rötter som stack upp samt hängde i stora klasar. Därinne simmade små krokodiler och varaner låg på grenarna och spanade. När vi kom på floden igen låg en 2 m Krockodil och solade på en sten, när vi var en halv meter från den så simmade han iväg.
Det har varit en dag med många intryck igen, men barnens glädje för pennorna var fantastiskt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 Responses to Glada barn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *