browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Blandade tankar och händelser

Posted by on 15 april 2014

Har inga böcker kvar att läsa, får försöka skriva lite om händelser och livet här utan någon ordning vare sig tid eller plats.
Var hos juveleraren i dag för att för att fixa ett armband, första kunden på nya året, betyder lycka, men måste då hämta det kl 17.00.
Nu är det dags att laga den andra sandalen, men inga skomakare på gatan i dag.
En dag när jag var på väg hem just där rena djungelvägen tar vid, utanför Bawa garden. Det som jag trodde var en gren på vägen som jag körde över visade sig vara stjärten på en stor Varan. När jag körde på honom så slänger han sig runt och attackerar, men träffade bara min lilla hoj. Men satan vad rädd jag blev. Det är ofta det dyker upp Varaner framför en, men inte så stora. En dag klev det upp en som var över 2 m på vägen, och vägen var drygt 2 m, den var häftig. Några ormar har ringlat över men då har vi kört bilen.
Det som är intressant här när du är ute och åker med chaufför och guide är att hotellen har gratis rum och fri personalmat för dem. Det är så också med vissa restauranger vi stannar på så äter chauffören gratis, det är som tack att dom tar dit gäster.
Trafiken är lite speciell, massor av oskrivna regler och det tog ett tag innan man lärde sig det, nu är det inga problem alls att ta sig fram. Det är skitkul att åka runt på min lilla hoj. Snittfarten ligger nog på mellan 40-60 km i bästa fall, det kan ta en 30-45 min att ta sig igenom ett litet samhälle. Att tillryggalägga 60 km kan ta 3-4 tim, vägarna är så smala och sedan är det i stort sett byar hela tiden efter vägarna. Detta gäller för bilar.
Men alla ska om oavsett möte eller ej, värst är bussarna, kommer dom så får folk åka utanför vägrenen, dom tar absolut ingen hänsyn. Ska försöka filma detta fenomen.
Det är fantastiskt lugnt och skönt på hotellet, vaknar till fåglarna och apfamiljen varje morgon. Nu har apfamiljen närmat sig gränsen till trädgården, dom har aldrig varit inne på hotellet.
Det är en stor skillnad på aktiviteter och liv i Bentotta regionen mot många andra ställen vi passerat, här är som en lugn oas i hela myllret som finns i Sri Lanka. I morgon onsdag eller på torsdag måste vi åka till Colombo och immigration för att fixa förlängning av visa. Enligt hörsägen kan det vara stängt till den 20 på grund av ledigheten runt nyår. Då kan det kanske skita sig rejält, för mitt visa går ut den 20 och ska sökas innan. Spännande att se vad som händer.
Vi skulle haft ett litet party med Vinodhs vänner i går, men hotellet blev plötsligt fullbokat, det var så fullt så att en famils två barn fick sova på terassen.
Bentotta är inte så stort och det har gjort att många vet vem jag är det vinkas och tjoas och pratas hela tiden, det är riktigt kul.
I går gick det så höga vågor så de nådde bara 10 m från beach restaurangen. Det känns nu att det är svårt att stå när vågorna drar sig tillbaka ut i havet.
Det är helt tomt på stranden i dag, förstår det inte. Inte en turist var man än tittar.
Är som en liten hustomte på hotellet, fixar och ordnar lite här och där. Tar hand om och servar gästerna ibland.
Har det riktigt skönt på hotellet, har bara bott fyra nätter hemma hos Vinodhs familj, hotellet är lite mer avslappnat och ingen hänsyn behöver tas. Är hemma och hälsar på dom emellanåt.
En kväll hann jag inte hem innan regnet började, när det regnar här så är det som att öppna himlen på direkten, dyngsur blir man direkt.
Det som är jobbigt att köra i regn och mörker är att man inte ser folk förän man nästan kör på dom. Reflexer eller lysen på cyklar existerar inte här, man har full koncentration att försöka se något över huvud taget i denna
störtskur som varar ett par timmar. Det är ett fantastiskt skådespel med denna rejäla åska och massor av blixtar. Underbart att sitta på balkongen och uppleva detta.
När visat är förlängt så ska jag träffa en Auyrveda doktor och få en diagnos om hur jag mår, ska bli intressant. Lakmal som är en kompis här han är utbildad Auyrveda massör, han ska få knåda lite i dödköttet mitt.
Har planerat ett par dagars tur till, och det blir upp i bergen runt Ellya eller vad det heter, ett vackert område med mycke odlingar.
Fyra till fem dagar blir i södra delen av landet byn Mirissa som ska va så vackert, har varit där och käkat lunch efter valsafarin. Men tyvärr börjar alla backpackers hitta dit och det håller så smått på att förvandlas till en ny party ort. Det är ca 80 km dit, med bil tar det ca 4 -5 tim, men jag gränslar min springare och kör dit på 3 tim. Fördelen med det är att jag kan ta mig runt och se många fina platser i området. Har kört bra många mil i olika områden så jag är inte orolig alls för att åka dit själv, men blir bra öm i röven, det vet jag. Ska se om jag får sätta filmkameran på hjälmen, i så fall ska jag filma hela resan. Då kan jag fånga alla dessa hemska situationer med bussarna.
En dag när jag var ute och åkte så observerade jag ett gäng apor sittande så fint på vägkanten, stannade och kollade lite. Då såg jag att dom spanade in butiken på andra sidan gatan som var full av frukt, så fort kvinnan gick åt sidan en bit så rusade flocken fram och snodde massor av frukt, kan inte lämna detta godisbord många sekunder .
Nu har klockan blivit 13,25 och vågorna går nu upp 5 m från mitt bord. Bada nu är inte att tänka på i dessa vågor och strömmar.

One Response to Blandade tankar och händelser

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *