browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Blandad kompott

Posted by on 5 februari 2015

P1090626P1090628P1090630P1090636P1090638P1090647P1090652P1090654P1090656P1090666Nu när det börjar dra ihop sig för hemfärd så är man inte sugen alls på det, med tanke på hur skönt vi har det samt hur vädret är i Sverige. Den 10 feb lämnar vi Goa för en övernattning på Holliday In i Delhi för återresan.
Det är många tankar och minnen som börjar ploppa upp nu som i går kväll då vi diskuterade matlagning och kryddor med personalen, vilket gjorde att dom ska lära oss några av våra favorit rätter.
Här om kvällen då det var lugnt satt vi och diskuterade med vår favoritkille här om deras levnadsförhållanden. MCraj som är vår kille kommer från en by i Nepal och har en dotter på 6 år och väntar sitt andra barn inom 2 veckor, han kan ej åka hem innan kontraktet löper ut. Här är han kontrakterad för säsong sept till april, och vet inte vad han får i lön förrän perioden är slut, hoppas på ca 5- 6000 rupier i månaden vilket är ca 665-798 SEK men då det var dåligt med turister så kan det bli mycket mindre. Förra säsongen fick han bara ut 2500 rupier i månaden ca 332 SEK , det är svårt att fatta att han och familjen lever på dessa osäkra premisser. Men han tycker detta ställe är det bästa han varit på, när han arbetade i Dubai eller Kuala Lumpur så var kontrakten på två till tre år, du fick ej åka hem innan kontraktet var klart. Här arbetar han från kl. 07.00 till 15.00 och åter 17.00 till 24.00 varje dag i veckan. Han är med familjen 2 mån innan han åker till Delhi eller Mumbai för att arbeta på hotell tills det är dags att dra till Goa.
Vi har träffat många underbara människor utefter stränderna och vissa var extra trevliga, t.ex lilla Lola som har en butik på stranden. Lola träffade jag första gången med Sarah och Mita och efter det har vi handlat en del från henne, hon är mysig och har humor. Vi har ett par till utefter gatorna som vi försöker gynna mer än andra, inte för att det är så mycket man vill köpa.
I kväll blir det fjärde veckan som man kommer att ramla in på grannkrogen och lyssna på musik, dom börjar se mig som en inventarier snart, men dom är härliga alla.
Bara detta att vandra bland stränder småprång och hyddor där man hela tiden ser vardagslivet, finns inget privat här inte. Det är samma för oss i våra små hus, ingenstans där du är privat, men funkar hur bra som helst.
Jag har nu varit på Palolem beach och Patnem beach i snart över 1 mån och har inte tyckt det varit tråkigt att vara still, väldigt soft och härlig miljö. Allt blev ju bättre när Ulla dök upp, vi kunde då göra saker tillsammans som varit trevligt och kul.
Detta är ett ställe som jag gärna återvänder till, speciellt Patnem beach.
Vi har nu kollat områdena över alla stränder och det visar sig att vi via en by kan ta oss ytterligare söderut på en strand, det ska vi testa i morgon med full laddad ryggsäck.

2 Responses to Blandad kompott

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *