browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Bentota

Posted by on 23 mars 2014

Det var riktigt trevlig, rummet med tillhörande toalett, men det var ju öppet fönster och inget glas på toa, likaså övre delen av sovrumsfönstret. Detta inbjuder till att få in mosqitos , men natten var lugn men jäkligt varmt. Åt både lunch och middag hos familjen, det är samma båda tillfällena. Allt är otroligt lyhört så du har inte något privatliv och alla ljud från grannar och djur hörs otroligt väl.
Frukosten blev en typisk Sri Lankesiskt rätt som var gjord på cocos och blommor som kokades ihop och serverades med cocosmjölk och socker,var ingen höjdare precis.
Tog en tuktuk till grannbyn,den muslimska och letade efter en axelväska, men hittade inte den typen jag ville ha. Drog vidare ner till Bentota beach där det var full aktivitet inför kvällens beach party, den är jättestor och är en gång per år. Blir nog ett besök där i kväll med Vinodh . På stranden fann vi vilsekomna nyfödda sköldpaddor som vi hjälpte ner i havet.
Är nu hemma hos Vinodhs föräldrar för lunch. Spännande att se vad det blir.
Allt är så spartanskt och enkelt, en murad bänk med en tidning på är köksbänken och en gaslåga. Golvet är nu utbytt till ett cementgolv som när jag var här tidigare var jord, brädväggarna har blivit murat med cementputs på. Men dom är fantastiskt gästvänliga med tanke på deras livssituation, fattiga men så härliga och bjuder så mycket på sig själva.
Lunchen var riktig god,men vad det var har jag ingen aning om, men det är mycket curry.
Ska läsa en liten stund i skuggan tar sedan en promenad för att bekanta mig med området.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *