browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Åter i Bentota

Posted by on 17 maj 2014

Efter ett par härliga bad dagar så var det dags att ta tåget Norr ut. Tuck tucken hämtade mig 8,30 efter det jag ätit frukost tillsammans med jättekrabban igen. När biljet kontoret öppnade kl 9,00 så råkade jag stå först bland alla som skulle köpa biljett, köpte en enkel andra klass Bentota 7 SEK ekonomi kostar 3,50 SEK. När tåget kom in så fanns inte andra klass, lurad redan där, och inte stannar det i Bentota heller. Inte fanns det någon plats att sitta fullt överallt efter andra stoppet, hängde i 2,5 tim i dörrhålet och två grabbar satt på fotsteget, det var banne mig folk överallt, men riktigt trevligt.
Detta tåg gick riktigt fort förstår inte att dom törs sitta på fotstegen med mig hängande över. Kom till grannstaden och där blev jag upp plockad av en av vännerna. Vinodh och jag tog på eft.m en Tuck Tuck för att åka och hämta all hotell tvätt samt handla till middagen i morgon, förstår inte hur det går att plocka in så mycket i detta lilla fordon. Plats för tre, fyra stora kollin med lakan och handdukar, en back öl och 11 kassar med mat och så vi två. Så mycket mat och kryddor vi köpte för fest till 20 personer vi skulle ej få alla dessa kryddor för denna summa hemma. Mängder av grönsaker, frukt,kryddor mixade ca 1 kg totalt fyra kycklingar, fisk och så mycket mer, 300 SEK. Tillkommer 30 flaskor öl a’ 625ml samt 1 liter Arrak plus Coke 250 SEK. Nu är det dags för 500 G Kings Prawn och en öl innan jag ska åka hem och hjälpa kocken. Han är inbjuden men får göra det stora jobbet, inget annat val, men det var helt ok för honom för då har han något att göra.
Är jäkligt nervös för vissa har jag ej träffat, det är föräldrar till en av personalen, samt att alla äter med fingrar och när jag varit hem bjuden så äter jag först, spännande inför morgon dagen.

One Response to Åter i Bentota

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *