browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

2 November

Posted by on 3 november 2019

Det var en trevlig kväll hos Vinodh med vänner, lilla Vindy var lite blyg från början men sedan blev det lite bus. Och Pippidockan blev älskad.

Vi började dagen i templet där vi gav dom äldre läsglasögon, på en och en halv timme så var det 112 äldre som med glädje gick med ett par glasögon, minen på dom när läste texten i tidningen är ett minne för livet. Det var en del renoveringsarbeten på templet som behövdes göra. Han som organiserade det är brevbärare men på söndagarna undervisar han fattiga barn i byn. Han frågade om vi kunde hjälpa till och köpa ett par whiteboard tavlor till dom fyra klasserna han undervisar i. Vi fixade 4 st och det var en hög kvalitet´ på dom storlek 70×100 kostade bara 55 kr st Vi åkte därefter tio skoaffären och köpte ett par skor till en pojke, då slipper han skämmas och gå barfota till skolan. Vi köpte ett gäng ryggsäckar med skolmaterial som några barn fick. Under dom senaste 3 åren har vi följt en pojke med olika handikapp bl.a har han en pacemaker. Vi har inte träffat honom ännu men vi har varit i kontakt med familjen vad han önskar eller behöver, och det var en möbel med lådor och hyllor där han kan förvara sina saker så som träningsmaterial. Han har blivit 65% bättre enligt mamman han har börjat få språket och han är mer rörlig och positiv nu. Problemet med han sena utveckling fysiskt var att läkarna sa att han inte fick ramla eller röra sig för mycket för då kunde pacemakern gå sönder, vilket var fel. När vi besökte dom i februari i år så berättade Ulla hur det hela fungerar, han kan ramla och leka hur mycket som helst. Då hon jobbar dagligen med detta så tror familjen mer på henne än deras doktor i byn, och nu  är hela familjen glada. Vi ska  träffa dom nästa veck,, det tar tre vardagar för snickaren att tillverka möbeln.

2 Responses to 2 November

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *